12 اسفند 1394 - 10:52
شناسه خبر: 4076
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
همکاری و تعامل بیشتر در زمینه های شیلات، کشتیرانی و کشاورزی
محسن جلال پور رییس اتاق ایران، در پی حضور لازار کومانسکو وزیر امور خارجه رومانی که به همراه معاون وزیر صنعت و تجارت و رییس اتاق بازرگانی این کشور به ایران سفر کرده اند، در محل اتاق ایران استقبال بعمل آورده و در نشست مشترکی، طرفین خواستار افزایش همکاری در زمینه های شیلات، کشاورزی، قطعات خودرو و همکاری های بیشتر بانکی شدند.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران به نقل از اتاق ایران، رییس اتاق ایران، در این دیدار به سابقه و کیفیت کالاهای رومانی در بازار ایران اشاره کرد و گفت: در عصر جدید اقتصاد ایران و شرایط ایجاد شده در پساتحریم، کشورهایی که سابقه همکاری در زمان تحریم ها را داشتند، از فضای ایجاد شده با همکاری بخش خصوصی ایران شکل جدید از همکاری های اشتراکی و تولید برای دسترسی به بازار منطقه را رقم خواهند زد.
رییس پارلمان بخش خصوصی کشور، شرایط اقتصادی ایران پس از تحریم ها را توسعه مناسبات دو جانبه و بازار در مقابل بازار توصیف کرد و گفت: اقتصاد متکی به نفت طی دوران تحریم، آسیب های بسیاری را شاهد بود و بر مبنای تجربیات گذشته، تصمیم گیری ها برای توانمندسازی بخش خصوصی و افزایش تولید و دسترسی به بازارهای منطقه ای در دستور کار دولت قرار گرفته است.
جلال پور افزود: خوشبخانه ذهنیت مثبتی در میان صنایع و بخش خصوصی ایران از تجار رومانی می باشد که با استفاده از این فرصت می توان همکاری های مشترک و سرمایه گذاری برای تولیدات مشترک را افزایش داد.
وی خاطر نشان کرد: کشاورزی و تولید مواد غذایی در ایران رشد چشمگیری داشته است و در زمینه شیلات و کشتیرانی باید کارهای دراز مدت و دوجانبه بین بخش های خصوصی دو کشور هدفگذاری و پیگیری شود.
اعطای 120 میلیارد دلار پروژه نیمه تمام به بخش خصوصی
محسن جلال پور از واگذاری 120 میلیارد دلار پروژه نیمه تمام کشور به بخش خصوصی طی سال های آینده خبر داد و گفت: در ایران و کشورهای منطقه، پروژه های ناتمام بسیاری در زمینه ساختمانی و توسعه زیربناهای اقتصادی موجود است که با تأمین فاینانس و سرمایه گذاری، شرکت های فنی و مهندسی باسابقه ایرانی این پروژه ها را با همکاران خارجی به انجام خواهند رساند.
در ادامه؛ لازار کومانسکو وزیر امور خارجه رومانی، سفر این هیأت بلند پایه اقتصادی به تهران را حامل پیام مقامات کشورش در راستای توسعه مناسبات بین ایران و رومانی عنوان کرد و گفت: باید تمامی شرایط را برای تسهیل مناسبات و یافتن زمینه های دیگر اقتصادی فراهم نماییم تا بخش های خصوصی و شرکت های مطرح دو کشور از فضای ایجاد شده برای تحقق اهداف تجاری و اقتصادی ایفای نقش نمایند.
وی بر سابقه خوب همکاری شرکت های رومانیایی در زمینه تولید تراکتور، کشاورزی و قطعات خودرو با شرکت های ایرانی تاکید کرد و گفت: اکنون باید با استفاده از امکانات موجود و خلق فرصت های جدید، زمینه های اقتصادی را توسعه دهیم.
کومانسکو از دیدار با وزیر امورخارجه، نفت، صنعت، معدن و تجارت ایران خبر داد و گفت: شرکت های پرسابقه رومانیایی در زمینه های توسعه میادین نفت و گاز و ساخت تجهیزات وابسته، کشتیرانی، انرژی، فناوری اطلاعات، شیمیایی و پتروشیمی، کشاورزی و خدمات هواپیمایی آماده مذاکره و یافتن همتایان تجاری خود در ایران هستند.
ایران؛ هاب اقتصادی منطقه
جلال پور به حضور ایران در منطقه و مزیت ایران به عنوان یک هاب در بین کشورهای همسایه اشاره کرد و گفت: کشورهای غربی باید بپذیرند که ایران به عنوان یک کشور با ثبات و امن در میان دیگر همسایگان به مراتب ریسک کمتری برای سرمایه گذاری دارد و به همین دلیل بخش خصوصی ایران، در آینده منطقه نقش به سزایی خواهد داشت.
وی افزود: وزارت خانه های نفت، صنعت و معدن و راه و شهرسازی برای جذب 800 میلیارد دلار سرمایه خارجی طی 5 سال آینده، برنامه ریزی کرده اند و با توجه به گسترش تجربیات شرکت های ایرانی در طراحی و اجرای پروژه های زیربنایی و اقتصادی کشورهای همسایه، پتانسیل های فراوانی برای توسعه همکاری های دو جانبه بین شرکت های ایرانی و رومانیایی وجود دارد.
رئیس اتاق ایران بر لزوم تسهیل ارتباط بین بانکی دو کشور و ایجاد بسترهای متناسب با افزایش حجم مناسبات اقتصادی دو کشور تأکید کرد و گفت: طی سال های اخیر، برند رومانی در کشور ایران جایگاهی قابل ملاحظه پیدا کرده و اصلی ترین کار دولت رومانی باید تسهیل ارتباط بانکی و فاینانس پروژه ها در ایران باشد.
رومانی؛ دروازه ورود محصولات نفتی ایران به اروپا
در ادامه؛ داربانف رئیس اتاق بازرگانی و صنایع رومانی، سفر هیأت بلند پایه اقتصادی به همراه وزیر امورخارجه به ایران را طی 26 سال گذشته این کشور بی سابقه خواند و خاطر نشان کرد: سابقه همکاری و تجارت سنتی بین دو کشور پیشینه قابل توجهی دارد اما با حضور شرکت های چند ملیتی در این سفر و سوابق ارزنده در زمینه های نفت و گاز، صنایع و کشاورزی امیدواریم همکاری های اشتراکی و سرمایه گذاری مشترک بیش از پیش مورد ارزیابی بخش های خصوصی دو کشور قرار گیرد.
رئیس اتاق بازرگانی رومانی، افزایش رشد اقتصادی و تولید ناخالص ملی این کشور طی سال های اخیر را با شرایط بحرانی که در میان کشورهای اروپایی وجود دارد، بسیار ارزشمند توصیف کرد و افزود: رومانی می تواند به عنوان یک شریک اجاری و دروازه ای برای ورود کالاها و محصولات نفتی ایران به اروپا نقش مهمی را ایفا کند و ایران هم برای ایجاد دسترسی به بازارهای همسایه، تسهیلات لازم را فراهم نماید.
وی توسعه خطوط کشتیرانی و بهره مندی از ترمینال ها و بنادر رومانی برای دسترسی بیشتر به بازار شرق و مرکز اروپا از طریق دریای سیاه را مهم خاطر نشان کرد و عنوان کرد: زمینه های گسترده همکاری بین دو کشور فراهم است و اتاق های بازرگانی با در اختیار قراردادن اطلاعات مورد نیاز و همچنین خدمات حقوقی، امکان اتصال بخش های خصوصی دو کشور را فراهم می آورند.